Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acı soslu patates

Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp ikiye bölün, fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan içi, tereyağı ve çiğ kremayla karıştırıp patateslere doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika pişirin. Hardal, salça ve nar ekşisini çırpın. Patateslerin üzerine birer kaşık koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

BEĞENDİ ÜSTÜ KEBAP
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Unu tereyağında kavurun. İrice doğradığınız közlenmiş patlıcanları da içine ekleyip ezerek yumuşatın. Üzerine sütü ekleyip beş dakika sütü çekmesi için bekletin. Eti ve doğranmış soğanı 15 dakika kadar pişirin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyin. Bir su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER

3 patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
100 gr. kaşar peyniri
1.5 su bardağı süt
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

VİŞNELİ TATLI
Süt, toz şeker, un ve yumurtayı devamlı karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edin. Ocağın altını kapatıp, vanilyayı ekleyip 10 dakika çırpın. Karışımı ikiye ayırın. Yarısına çekirdekleri çıkarılıp parçalara ayrılmış vişneleri ekleyerek karıştırın. Kuplara sıra ile bir kat sade tatlı, bir kat vişneli tatlı yerleştirin. Bir-iki saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine vanilyalı dondurma koyun.

MALZEMELER

250 gr. vişne
1/2 kg. süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 top vanilyalı dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA