Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates soslu köfte

500 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, köfteler hazırlayıp kızartın. Patlıcanları da halka şeklinde doğrayıp kızartın. Bir tepsiye bir adet köfte, bir adet patlıcan olacak şekilde sırt sırta yerleştirin, üzerine rendelenmiş domates dökün. Salça ve suyu karıştırıp üzerine dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.

İncirli tatlı
15 adet kuru incir
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı iri dövülmüş fıstık
1 su bardağı fındık
Su ve şekeri kaynatıp soğutun. İncirleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyuyla birlikte mikserde çekin. Yumurta, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, irmik, vanilya, kabartma tozu ve incirleri çırpın. Unu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Fırında 30 dakika pişirin, fırından alıp şerbeti dökün. Üzerine bolca fındık ve fıstık serpin.

Ihlamurlu kek
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
2 havuç
1 çay bardağı parça çikolata
3 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı ılık Ihlamur çayı
Yumurta, şeker, sıvı yağ ve sütü çırpın. Havuçları rendeleyip ilave edin. Ilık ıhlamuru da ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın, üzerine çikolata dökün. 170 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA