Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli pancar

500 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet pazının yaprakları
2 adet kırmızı pancar
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
1/2 çay kaşığı tane kişniş
1 parça çubuk tarçın, tuz
Eti bir tencereye alıp üzerine iki su bardağı su ekleyin. Arada bir köpüğünü alarak et yumuşayana kadar pişirin. Soğanı yemeklik, pazıyı ince doğrayın. Pancarların kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Et yumuşayınca üzerine tereyağı, soğan, pazı ve pancarı ekleyin. Suyu azalmışsa yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. 20 dakika pişirdikten sonra baharatları ekleyin. Pancar yumuşayana dek pişirin.

Dondurmalı mereng
4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
4 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gr. kaymaklı dondurma
Yumurta aklarını bir tutam tuz, pudra şekeri ve Hindistan cevizi ile sertleşene kadar çırpın. Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye şeritler halinde sıkın. Bir saat bekletip fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuyan bezeleri ufalayın, ufalanmış gofret ve dondurmayla karıştırın. Küçük kalıplara boşaltın. Buzlukta soğuttuktan sonra çıkarıp servis yapın.

Kestaneli mantarlı çorba
200 gr. kestane
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
6 su bardağı su
Tuz, karabiber, tarçın
Kestanelerin üzerini bıçakla çizip bol suda haşlayın ve kabuklarını soyup ince ince kıyın. Mantarları da ince kıyın. Kestane ve mantarları tereyağında üç dakika kadar kavurun. Un, süt ve suyu ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA