Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Simit börek
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı İçi için:
200 gr. mantar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı maydanoz
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Doğranmış mantarları yağda 10 dakika kavurun. Doğranmış soğanları ekleyin, üç dakika daha kavurup tuzu ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Unu tereyağında kavurup sütü ekleyin. İki dakika kaynatıp mantarlı harçla karıştırın. Milföy hamurlarını ıslatıp biraz açın ve orta kısmına harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.

Çikolatalı jöle
4 adet portakal
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 yaprak jelatin
Çikolatalı sos için:
80 gr. bitter çikolata
80 gr. krema
1/2 yaprak jelatin
Portakalları şeker ve suyla pişirip süzün. Jelatin yaprağını soğuk suda beş dakika bekletip portakallı karışıma ekleyin ve kupların yarısına kadar pay edin. Buzdolabında bekletin. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin, soğuk suda erittiğiniz jelatini ilave edin. Soğutup portakallı karışımın üzerine dökün.

Patlıcan mücver
4 közlenmiş patlıcan
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/2 demet dereotu
3 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
1 patates
Tuz, karabiber
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Közlenmiş patlıcanları ezin. İçine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, ufalanmış ekmek içlerini ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, haşlanıp ezilmiş patates ve dereotunu da karışımın içine katıp yoğurun. Harçtan köfteler yapıp önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp iki saat buzdolabında beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA