Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı makarna salatası

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine yarım su bardağı soğuk su koyup 10 dakika bekletin. Doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, çekirdekleri çıkarılıp halka doğranmış zeytin, küp doğranmış beyaz peynir ve dilimlenmiş kaşar peynirini karıştırın. Sonra makarnayı ilave edip harmanlayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

1 paket ıspanaklı makarna
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
10 adet zeytin
100 gr. beyaz peynir
100 gr. taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı

KOLAY PİZZA

Yağlanmış fırın tepsisine yufkalardan birini serip margarinle yağlayın. İkinci yufkayı serin. Tepsiden taşan yufkaları kesin. Eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı karıştırıp yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların karışımı iyice çekmesini sağlayın. Üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 çorba kaşığı margarin
4-5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı dilimlenmiş sucuk ve sosis
1 çay bardağı salatalık turşusu
1/2 su bardağı zeytin

MEYVELİ TART

Meyveleri dilimleyip fırın kabına yayın. Üzerine su ve vanilyayı serpin. Unu, sıvı yağı, portakal kabuğunu ve suyunu, dövülmüş cevizi ve şekeri yoğurun. Hamuru fırın kabından biraz büyük açın ve meyvelerin üstüne kapak gibi yayın. Üzerine süt serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 adet armut
2 adet elma
1.5 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı ceviz
1 çorba kaşığı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA