Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biberli spagetti

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Rendelenmiş soğan ve doğranmış biberleri tereyağında kavurun. Soğanların rengi dönünce rendelenmiş havuç, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisini ilave edip beş dakika daha pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın, üzerine sos dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı dolmalık biber
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Kimyon, kekik, tuz, karabiber, köri

SÜTLÜ ÇORBA
Buğdayları 10 dakika kadar haşlayın. Altını kapatın ve üzerine bir su bardağı soğuk su koyup bir gece bekletin. Şişen buğdayın üzerine su koyup 35 dakika pişirin. Tereyağını ve soğanı üç dakika kavurup üzerine haşlanmış nohutları koyup karıştırın, tencereye ilave edin. Süt ve yoğurdu çırpın. Çorbaya azar azar ilave edip beş dakika daha kaynatın.

MALZEMELER

1 su bardağı buğday
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 dal taze nane
4 çorba kaşığı yoğurt
4 bardak su

HAVUÇLU BONFİLE
Bonfileleri uzun ve ince bir şekilde kesin. Hardal, zeytinyağı ve baharatları karıştırın, etleri bu karışımın içinde 10 dakika dinlendirin. Ardından tereyağında karıştırarak pişirin. Havuçları ince ince doğrayıp zeytinyağında dört dakika kadar kızartın, etleri ekleyip birlikte iki dakika daha pişirin.

MALZEMELER

2 adet havuç
400 gr. bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA