Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İncirli çikolatalı kurabiye

3-4 adet kuru incir
1/2 portakalın kabuğu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar kepekli un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı yoğurt
125 gr. margarin
1 adet yumurta
İncirleri yumuşaması için üç dakika sıcak suda bekletip ince ince kıyın. Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Biraz ele yapışacak bir harç elde edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

Pastırmalı mantı
100 gr. pastırma
200 gr. kıyma
1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 kaşık yoğurt
Rendelenmiş soğan ve kıymayı karıştırın. Salça, sarımsak ve maydanoz ekleyerek yoğurun. Yumurta, süt ve unu sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru açıp bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin. Ortasına harçtan koyup yarım daire şeklinde katlayın, kaynayan tuzlu suda haşlayın. Yoğurt ve kavrulmuş pastırmayla servis yapın.

Pancarlı humus
250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohut, tahin, pancar, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu blenderde çekin. Nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA