Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kurutulmuş taze fasulye

100 gr. kurutulmuş taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
10 adet kuru domates
2 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kesme şeker
Tuz
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp 15 dakika haşlayarak süzgeçten geçirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine fasulye, salça, kuru domates ve sarımsak ilave edip beş dakika sote edin. Üzerini geçecek kadar su, tuz ve kesme şeker ekleyin. Orta ateşte 45 dakika pişirin.

Çekirdekli galeta
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı, sıvı yağ ve bir miktar unu yoğurun. Yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup yoğurun. Unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını çırpıp hamurun üzerine sürün. Üzerine ay çekirdeği döküp elinizle bastırarak ay çekirdeğini hamura yedirin. Galeta şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

İncirli pasta
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı margarin
8 adet kuru incir
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı ceviz
Süt, un, toz şeker, kakao, nişasta ve margarini kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Haşlanıp doğranmış incir, ufalanmış bisküvi ve ince kıyılmış cevizi karıştırın. Hazırladığınız harcı ıslatılmış bir kaseye bastırın. Bir gece dolapta bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA