Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biftek sarması

Etleri tuzlayıp üzerine birer dilim salam ve pastırma yerleştirin. Dövülmüş fıstıkları serpip rulo şeklinde sarın. Etleri ısıya dayanıklı bir kaba dizip üzerini folyoyla kapatın. 15-20 dakika pişirin. Folyoyu alıp etlerin üzerine kaşar dilimlerini koyun. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

6 dilim biftek
6 dilim pastırma
6 dilim salam
1/2 su bardağı Antepfıstığı
6 dilim kaşar peyniri
1.5 su bardağı toz şeker
1 bardak su
Tuz

BALKABAKLI TATLI

Şeker ve suyu kaynatın. Balkabağını robottan geçirin. Ceviz, toz şeker ve tarçın ekleyip kısık ateşte kabak yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yufkayı yayıp 12 adet üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına soğuyan iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbete atın.

MALZEMELER

1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kg. balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
3 adet yufka

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

SOSLU BÖREK
Kıymayı kavurun. Üzerine rendelenmiş soğan, patates, tereyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Uzun kesilmiş yufkalara iç harcı paylaştırıp istediğiniz şekilde sarıp tepsiye dizin. Fırında pişirin. Sosu için; sıvı yağ, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve salçayı beş dakika pişirin. Böreklerin üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

4 yufka
1 soğan
200 gr. kıyma
2 kaşık tereyağı
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber

SOSU İÇİN:
1 kaşık salça
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 domates
2 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA