Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pekmezli waffle

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt, tarçın, tereyağı, vanilya ve un ilave edip çırptıktan sonra süzgeçten geçirin. Tavayı yağlayın ve bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Kreması için pekmez, yumurta sarısı, şeker, süt ve unu koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vanilya ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın. Bir adet waffle, pekmezli krema, üç dört dilim muz olmak üzere kat kat dizin.

MALZEMELER

1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın ve vanilya
2 su bardağı un

KREMASI İÇİN:
5 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Muz

ISPANAKLI BULGUR PİLAVI

Rendelenmiş soğan ve ezilmiş sarımsakları tereyağında kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları elinizle irice doğrayıp, bulgurun üzerine ilave edip çok kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Bir kabın içine koyup, servis tabağına ters çevirip sunum yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. ıspanak
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

LİMONLU TAVUK

Tavuk butlarının iki yüzünü de kızartın, tereyağını ekleyip yağın erimesini bekleyin. Yağ eriyince bir fırın kabına alın. Üzerine limon dilimleri, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tarçın ve bir su bardağı sıcak su ekleyip 170 derecedeki fırında pişirin. Tepside kalan sosa kremayı ekleyip bir taşım kaynatın, tavukların üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet tavuk budu
2 adet limon
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA