Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı pırasalı ıspanak

1 kg. ıspanak
300 gr. pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı çiğ badem
1 adet limon
Bademleri tereyağında kavurun. Pırasaları ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine irice doğranmış ıspanakları ekleyip pişirin. Üzerine bademleri ekleyerek ılık olarak servis yapın.

Kuskuslu börek
8 adet yufka
1/2 paket kuskus
1'er demet maydanoz, dereotu, taze soğan
250 gr. beyaz peynir
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Tuz, karabiber
Kuskusu bol suda haşlayıp süzün. Ilınınca kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğan, ezilmiş peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Sıvı yağ ile suyu karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp bu karışımla ıslatın. Üzerine bir yufka daha koyup sekiz adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. Katlayıp tepsiye dizin. Üzerine sulu sıvı yağı gezdirip fırında pişirin.

Karnabaharlı pilav
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
300 gr. karnabahar
Tuz, karabiber
Pirinci kavurun. Su ve tuz koyup pişirin. Başka bir tencerede soğanı ve sarımsağı bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine salça ve ince kıyılmış karnabaharları koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırıp ocaktan alın. Karnabaharlı karışımı servis tabağına koyun, üzerine pilavı döküp bastırın, ters çevirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA