Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı lahana

Lahanayı ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun, salçayı ve suyu katıp karıştırın. Üzerine kıyılmış lahanaları ekleyin. Lahana yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER


1 adet küçük lahana
1 adet soğan
250 gr. kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

YUFKADA PİRZOLA
Pirzolaları kızartın. Aynı tavada yağ, salça ve baharatları karıştırın, üzerine pirzolaları ekleyin. Yufkaları uzunlamasına dörde bölün. Yumurta ve yoğurdu çırpıp yufkaların üzerine sürün. Pirzolaları sapı dışarıda kalacak şekilde yufkayla sarıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yufka
8 adet kemikli pirzola
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
50 gr. kaşar peyniri
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Kekik, kimyon, karabiber, tuz

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Yumurta ve şekeri beş dakika kadar çırpın. Yumurtaların rengi beyazlaşınca içine sıvıyağ koyup karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Son olarak limon kabuğu rendesini ve Hindistan cevizini de ekleyin. Boza kıvamındaki harcı yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. Fırında 45 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet limon kabuğu rendesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA