Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru sebzeli çorba

8 adet kuru domates
2 adet kuru kırmızı biber
1 adet kuru kabak
6-7 adet kurutulmuş taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
Kuru sebzeleri küçük doğrayıp 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyup sebzeleri bir-iki dakika sote edin. Daha sonra salça ve unu ilave edin. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tencereye sıcak su ilave edin. Pirinç, karabiber, tuz ekleyip sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.

Havuç tatlısı
1 kg. havuç
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Havuçları temizleyip üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Ilındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı bir su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yer fıstığını ekleyip ocaktan alın. Cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.

Pilav üstü mercimek
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı yeşil mercimek
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
Pirinci kavurun. Rengi dönünce rendelenmiş soğan ve sarımsağı da ekleyip suyunu verin. 20 dakika kadar pişirin. Salçayı ve bir taşım haşlanıp suyu dökülmüş yeşil mercimekleri tereyağında üç dakika kadar kavurun, su ekleyerek mercimekler pişip suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın üstüne mercimeği koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA