Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mayonezli makarna

Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip karıştırın. Servis tabağına yıkanmış ve irice doğranmış marul yapraklarını, kıyılmış maydanoz ile dereotunu ve makarnayı koyup karıştırın. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Son olarak mayonez ve yoğurdu ekleyip
karıştırın.

MALZEMELER

1 su bardağı makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet marul yaprağı
4 dal maydanoz, dereotu
Kekik, karabiber, tuz

PİYAZ
Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını hemen soyup küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine koyun, üzerine limon suyu, sirke ve zeytinyağını gezdirip karıştırın.

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sirke

KESTANELİ ÇİKOLATA
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ufalanmış kek ve sütle karıştırın. Karışımı buzdolabında 15 dakika bekletin. Kestanelerin etrafını karışımla kaplayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip buzdolabında 30 dakika bekletin. Çikolatayı eritin. Soğuduktan sonra kestaneleri çikolataya batırıp buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin.

MALZEMELER

15 -20 adet közlenmiş kestane
160 gr. kakaolu kek
3 çorba kaşığı süt
280 gr. bitter çikolata
4.5 çorba kaşığı tereyağı

ÜZERİ İÇİN:
100 gr. çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA