Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Üzerine tuz serpip az suda haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzün. Kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, kekik, tuz, karabiber ve su katıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın ve sıvı yağda kızartın. Brokolinin yanında servis yapın.
MALZEMELER
600 gr. brokoli
KÖFTESİ İÇİN:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı ılık su
Tuz, karabiber, kekik
SÜTLÜ KADAYIF TATLISI
Kadayıfları erimiş tereyağı ile karıştırıp yarısını fırın tepsisine döşeyin. Üzerine fındığı serpip kalan kadayıfı döşeyin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Süt ve şekeri kaynatıp tarçın ekleyip ocaktan alın. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sütlü şerbeti döküp soğumaya bırakın.
MALZEMELER
600 gr. kadayıf
1 su bardağı kıyılmış fındık
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker
ETSİZ MANTI
Un, süt, yumurta ve tuzu yoğurup sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış mantar, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların içlerine paylaştırıp kapatın. İstediğiniz gibi katlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika haşlayın. Ispanak yapraklarını tereyağında kavurup mantının üstüne ekleyin.
MALZEMELER
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
Tuz İçi için:
100 gr. mantar
1 soğan
Tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
500 gr. ıspanak yaprağı