Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu ceviz çorbası

Cevizleri, altın sarısı renk alana ve kokusu çıkana dek kavurun, hafif soğuduktan sonra iri iri kıyın. Doğranmış arpacık soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Doğranmış cevizleri, portakal kabuğu rendesini, suyunu ve tarçını ekleyerek bir dakika kaynatın. Karışımı blender'a koyun, bir fincan sebze suyu ekleyerek püre haline getirin, tencereye döküp kalan sebze suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp yoğurt, tuz ve karabiberi ekleyin.

MALZEMELER


1 fincan ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 arpacık soğan
3 diş sarımsak
2 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
1 tutam toz tarçın
4 fincan sebze suyu
1/2 fincan yoğurt
Tuz, karabiber

TAVUK İSKENDER


Döneri, tavada iki dakika ısıtın. Ekmekleri kızartıp küp küp doğrayın. Sıcak suyla salçayı karıştırıp üzerine tuzu ve karabiberi ilave edin. Biberleri közleyin. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine döneri koyun. Salçalı karışımı sıcak olarak dökün. Közlenmiş sivri biberi koyun ve eritilmiş tereyağını gezdirin.

MALZEMELER


1 paket hazır tavuk döner
4 dilim tost ekmeği veya pide
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı salça
8 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

TAHİNLİ RULO KURABİYE

Un, yumurta, şeker, sıvı yağ ve tereyağını karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve tahini ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru, üzerine nemli bez örterek 15 dakika dinlendirin. Hamuru yufka şeklinde açıp rulo yapın ve bir parmak kalınlığında kesip yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


2 su bardağı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
50 gr. tahin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA