Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli biberli çörek

Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Patatesi ezin, rendelenmiş peynir, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Harcı hamurların ortalarına paylaştırıp kapatın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
120 gr. tereyağı
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, bir tutam şeker
İçi için:
1 adet haşlanmış patates
100 gr. kaşar peynir rendesi
3 adet sivri biber
10 adet zeytin
Tuz, karabiber, pul biber

MİLFÖY DİLBERDUDAĞI

Cevizi, çiğ bademi ve inciri mutfak robotunda kıyın. İçine şekeri ekleyip macun kıvamında bir iç hazırlayın. Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesin. İç harcı hamurların bir tarafına koyun, yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Fırında 20 dakika pişirin. Su ve şekeri üç dakika kaynatın, fırından çıkan tatlının üzerine gezdirip soğumaya bırakın.

MALZEMELER

12 adet milföy hamuru
200 gr. ceviz içi
100 gr. çiğ badem
5 adet kuru incir
3 çorba kaşığı şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

TAVUKLU ÇÖKERTME

Patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızartın. Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin, üzerine suyu ekleyip beş dakika kaynatın. Lavaş ekmeğini servis tabağına alın, üzerine tavukları, en üste patatesleri koyun. Salçalı yağ ve yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

300 gr. tavuk göğüs eti
1 adet patates
1 adet lavaş ekmeği
1 çay bardağı süzme yoğurt l 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA