Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ceviz soslu köfte

1 fincan sıcak su
1/3 fincan bulgur
1 orta boy soğan
1/2 kg. kıyma
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, yenibahar, pul biber, kişniş Sos için:
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 fincan ceviz
1/4 fincan su
1 çay kaşığı limon suyu
Bulgurun üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekletin, suyunu dökün. Sos için verilen malzemeleri robottan geçirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Köfteleri az yağlı tavada kızartın. Üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Kadayıf dolması
500 gr. kadayıf
1 su bardağı ceviz
2 adet yumurta
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şeker
ve suyu kaynatın, limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfları açın. Bir el büyüklüğünde olacak şekilde hazırlayın. Bir köşesine kıyılmış cevizi dizip sıkı sıkı sarın. Çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın.

Ekmek dolması
1 adet baget ekmeği
2 adet domates
2 adet salatalık
6 dilim pastırma
100 gr. beyaz peynir
50 gr. taze kaşar peyniri
Baget ekmeğini ortadan ikiye bölün. Bir kaşığın sapı ile iç kısmını kenarlarına iterek ekmeğin ortasını açın. Domatesi, salatalığı, kaşar peynirini ve beyaz peyniri küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp ekmeğin içine doldurun. Pastırmaları da malzemenin üzerine dizin. Ekmek dolmasını dilimleyerek servis tabağına alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA