Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru domates salatası

Domatesleri, kayısıları ve erikleri 15 dakika kadar sıcak suda bekletip ufak ufak doğrayın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip 15 dakika da bu şekilde bekletin. Servis tabağına aktarıp nar ekşisi ve kıyılmış cevizi üzerine koyup karıştırın.

MALZEMELER


1 su bardağı kurutulmuş domates
10 adet kayısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 adet kuru incir
6 adet ceviz
Nar ekşisi

SÜTLÜ KUZU GERDAN

Gerdanları bir fırın kabına alın. Üzerine süt, sıvı yağ, soğan, tane biber, kekik ve tuzu ilave edin. Kabı alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında bir saat bekletip 250 derece fırında üzeri kapalı olarak 45 dakika pişirin. Bademleri iki-üç dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve tavada kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde kavurun. Etler piştikten sonra servis tabağına alın, kavrulmuş badem ve fıstıkları serpip servis yapın.

MALZEMELER


4 adet kuzu gerdan
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı renkli tane biber
4-5 dal kıyılmış taze kekik
2 çorba kaşığı tatlı badem
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz

KATMER BÖREK

İnce kıyılmış taze soğan, haşlanıp ezilmiş patates, yumurta akı, peynir ve baharatları karıştırın. Su, süt ve yağı çırpın. İki adet yufkayı, aralarına sütlü karışımdan sürerek üst üste koyun. İç malzemeyi ortasına şerit halinde koyup, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına dizerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet yufka
4 adet patates
1 demet taze soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA