Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı patates

Patatesleri halka şeklinde doğrayın. Fırın kabının içine sırayla dizip üzerine çiğ kremayı dökün. Tereyağını da parça parça üzerine sıralayıp 200 derecedeki fırına atın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar 35 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER


3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı çiğ krema
Tuz
Karabiber

HAMSİLİ KEK

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu da ince ince kıyın. Kuş üzümlerini suda bekletin. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp yağlamış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1.5 çay bardağı sıvı yağ
400 gr. hamsi
1 demet taze soğan ve dereotu
1/2 demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2'şer çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı yoğurt

YAĞLI MANTI


Ekmek hamurunun içine yumurtayı kırıp iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bu parçaları elinizle açın. Bu arada kıyma ve rendelenmiş soğanı, biraz su ilave edip karıştırın. Hamurun içine kıymalı harçtan koyup katlayın ve kızgın yağda kızartın. Üzerine domatesli sos ya da sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet ekmek hamuru
1 yumurta
6 çorba kaşığı kıyma
6 çorba kaşığı rendelenmiş soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA