Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli türlü

250 gr. kıyma
3 çorba kaşığı pirinç
1 yumurta akı
2 adet kereviz
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kıyma, pirinç ve yumurta akını; tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, küçük köfteler yapıp una bulayın. Salça, rendelenmiş soğan ve doğranmış sebzeleri tereyağında kavurun. Üzerine suyu ve köfteleri ekleyip kaynamaya bırakın. Dövülmüş sarımsak ve haşlanmış nohutları da içine ekleyip karıştırın, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Gevrek börek
3 adet yufka
20 adet baklava yufkası
600 gr. kıyma
3 soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp içine tuz ve karabiber ekleyin. Fırın tepsisine bir adet yufkayı yayın. Üzerine üç adet baklava yufkasını serin. Tekrar normal yufka ve iki kat baklava yufkası yerleştirdikten sonra üzerine kıymalı harcı yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde üzerine yerleştirin. Elinizi suya batırıp yufkaları ıslatın. Tereyağını eritip süt ve yumurtayla birlikte çırpın, böreğin üzerine dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.

Halka tatlısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tutam tuz
4 yumurta Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Su ve şekeri kaynatıp şerbeti yapın. Suyu ve yağı kaynatın, unu ekleyip tuz serpin. Hamur kaşığın etrafında toplanınca ocaktan alın. Biraz ılınınca içine yumurtaları teker teker kırıp yedirin. Hamurdan halkalar yapın, kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atın. Servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA