Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu işkembe çorbası

Tavuğu, beş su bardağı suda haşlayıp didikleyin. Unu suyla yoğurup küçük parçalara ayırın, tavuk suyuna atıp 15 dakika pişirin. Didiklenmiş tavuk etlerini de tavuk suyuna katıp biriki dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sosu için; dövülmüş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Servis yaparken üzerine sirkeli sos ve tereyağında yakılmış pul biber gezdirin.

MALZEMELER


400 gr. tavuk
5 su bardağı su

HAMUR İÇİN:
1 su bardağı un
1 çay bardağı su

SOSU İÇİN:
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke

PATATESLİ SUFLE

Haşlanmış patatesi ezin. Üzerine erimiş tereyağını, sütü ve rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın. Yumurtaları çırpın ve içine ekleyin. En son unu, kabartma tozunu, tuzu ve mısır ununu ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
50 gr. rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz

PEKMEZLİ LOKMA


Mayayı ılık suda eritin. Un, mayalı su, bir tutam şeker ve tuzu yoğurun. 10 dakika kadar bekletip azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru kabarması için 30 dakika bekletin. Hamurdan kaşıkla parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış hamurları; bal ve pekmezi karıştırın. Daha sonra bu lokmaların üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER


20 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
2.5 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 su bardağı pekmez
2 çorba kaşığı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA