Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohut köftesi

Nohudu haşlayın, püre haline getirin. İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu karıştırın. Üzerine, un, kimyon, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın. Macun kıvamına gelmiş karışımdan parçalar koparıp köfte şekli verin ve kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER


2 su bardağı nohut
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Tuz

ELMALI KURABİYE

Elmaları rendeleyin, üzerine şeker, dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyin. Karıştırarak beş dakika kadar pişirip soğutun. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar kesin. Bir kenarlarına elmalı harçtan koyup poğaça gibi kapatın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER


3.5 su bardağı un
250 gr. eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yumurta, 3 çorba kaşığı soğuk su

İÇİ İÇİN:

4 adet elma
1 çay bardağı ceviz
6 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

ACI SOSLU PATATES

Patatesleri iyice yıkayıp ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirip fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Tereyağı ve çiğ kremayı karıştırıp patateslerin içine doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. Hardal, salça ve nar ekşisini çırpın. Patateslerin üzerine birer kaşık dökerek servis yapın.

MALZEMELER


4 adet patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA