Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biberli patlıcan salatası

3 adet patlıcan
5 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
5 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
4 dal maydanoz
Tuz, şeker
Patlıcanları hiç kabuğu kalmayacak şekilde soyup küp küp doğrayın. Biberleri de aynı büyüklükte doğrayın. Tencereye yağın yarısını dökün, biber ve patlıcanları dizin. Şekeri, tuzu, kalan yağı, dövülmüş sarımsakları ve suyu ekleyip pişirin. Üzerine doğranmış maydanoz dökerek servis yapın.

Kadayıflı baklava
1 paket baklava yufkası
350 gr. kadayıf
200 gr. tereyağı
1 su bardağı şeker
150 gr. kaymak
200 gr. ceviz Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Kadayıf, kıyılmış ceviz, kaymak ve şekeri karıştırın. Üç adet baklava yufkasını üst üste koyun, kadayıflı karışımla her tarafını kaplayın. Rulo yapıp tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Dilimlere kesip üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbetini döküp çektirin.

Buğday çorbası
300 gr. tavuk eti
2 soğan
1 su bardağı dövme buğday
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon
5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Tavuk ve soğanı pişirin, tavuğun etlerini didikleyin. Akşamdan ıslatılmış buğdayı, tavuk etlerini ve tavuk suyunu güvece koyup kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. Un, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve iki su bardağı suyu ile çırpın, çorbanın içine ekleyip 15 dakika daha pişirin. Servis kasesine alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA