Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru mantı

Un ve tuzu, sert bir hamur olacak şekilde su ekleyerek yoğurun. Unlanmış zeminde açıp kare şeklinde kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğan ve baharatlarla karıştırın. Çiğ olarak kare kestiğiniz yufkaların içine yerleştirip zarf gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişirin. Salçayı biraz suyla kaynatın. Fırından aldığınız mantının üzerine dökün.

MALZEMELER


2 su bardağı un
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı salça
Kırmızı pul biber, tuz, karabiber

ÇİKOLATALI PANKEK

Erimiş yağı, yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerine süt ilave edip iyice karıştırın. Harcı 15 dakika kadar dinlendirin. Az miktarda yağ sürülmüş tavaya kaşıkla dökün ve iki yüzünü pişirin. Üzerine krem çikolata ya da reçel sürerek servis yapın.

MALZEMELER


3 adet yumurta
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
100 gr. böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker

ZEYTİNYAGLI ISPANAK

Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün ve iri iri doğrayın. Soğanları, havucu, patatesi de doğrayın. Tencerede zeytinyağını ve soğanı beş dakika kavurup üzerine pirinç ekleyip kavurmaya devam edin. Havuç ve patatesi ekleyip su ekleyerek kapağını kapatın. Pirinç pişince üzerine iri doğranmış ıspanakları ekleyip pişmeye bırakın.

MALZEMELER


1.5 kilo ıspanak
2 soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA