Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmek pane

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. İki ekmeğin arasına dilimlenmiş peynirden koyup kenar kısımlarını una bulayın, sonra süte batırın. Ardından ekmeğin her tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER


100 gr. beyaz peynir
1 su bardağı süt
10 dilim tost ekmeği
4 çorba kaşığı un
4 adet yumurta

ETLİ BAKLA

Baklayı yıkayıp üç santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğan ve eti üzerine ilave edip kavurun. Daha sonra baklayı ve salçaları tencereye katın. Karıştırarak beş dakika kavurun. Baklanın üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kısık ateşte yemeğin suyunu kontrol ederek ve eksilirse su ilave ederek et ve bakla yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER


1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Yeteri kadar su
Tuz

BÖRÜLCE SALATASI

Bir gece suda bekletilmiş börülceyi üzerini geçecek kadar suda 30 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğuyunca üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğan, sivri biberi koyup harmanlayın. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER


1 su bardağı kuru börülce
3 adet taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı nar eksisi
1 demet dereotu
4 adet sivri biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA