Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu jöle salata

Tavuk etini soğan ve tuz eklenmiş iki bardak suda haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Enginarları ve sosisi haşlayıp aynı şekilde kesin. Kırmızı biberi uzunlamasına kesin. Jelatin yapraklarını bir bardak suda eritin. Tavuğu haşladığınız suyu süzgeçten geçirip jelatine ilave edin. Kalıba jelatinli sudan yarım parmak döküp dolapta dondurun. Dolaptan alıp tavuk, kırmızı biber, enginar ve sosisleri kat kat dizin. Bezelyeleri ekleyip üzerine jöleli karışımı dökün. Buzdolabında iki saat bekletin.

MALZEMELER


1/2 tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 adet tavuk sosis
3 adet enginar
1 adet közlenmiş kırmızı biber
4 yaprak jelatin

ERİKLİ DANA ROSTO

Eti tuzla iyice ovun. Sıvı yağı tencerede kızdırın, eti kabuk bağlayana dek devamlı çevirerek kavurun. Dörde bölünmüş soğanları, toz şekeri ve et suyunu ekleyip çok kısık ateşte bir saat pişirin. İri doğranmış havuçları eriklerle birlikte ete ekleyip 35 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. dana rosto
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı et suyu
3 adet havuç
150 gr. kuru mürdüm eriği
Tuz, karabiber

KAŞARLI MİNİK PİDE

Yoğurt, yumurta ve tereyağını karıştırın. Limonla köpürtülmüş karbonat ve yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyerek yoğurun. Unlanmış tezgahta açıp bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin. Hamurlara rendelenmiş peyniri paylaştırıp rulo yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


1 yumurta
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı karbonat
1 limon suyu
100 gr. kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA