Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı ıspanaklı tavuk

4 adet tavuk göğüs eti
10 adet ıspanak yaprağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
2 çay bardağı çiğ krema
1 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Dövülmüş tavuk etlerini ikiye kesin. Tavaya yağı koyup soğanı ve kıyılmış ıspanak saplarını ekleyip 10 dakika pişirin. Üzerine sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Sarımsak ve maydanozu da ekleyip ocaktan alın. Ispanaklı malzemeyi etlerin içine sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Kremayı tereyağında kaynatın, tavukların üzerine dökün.

Çikolata soslu beze
200 gr. bitter çikolata
4 adet yumurta akı
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 damla limon suyu
Yumurta aklarının üzerine bir tutam tuz ekleyerek kuru bir cam kapta kar haline gelinceye kadar çırpın. İçine pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıkma torbasına koyarak şekilli olarak sıkın. 160 derecedeki fırında 40 dakika pişirin, fırını kapatıp fırının kapağını aralayarak 15 dakika fırında bekletin. Erimiş bitter çikolataya batırarak servis yapın.

Mantarlı ekmek
10 dilim tost ekmeği
1 adet yumurta
8 adet mantar
1 soğan
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Mantar, soğan ve biberleri tereyağında soteleyin. Ilınınca ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırıp üzerine ekmek dilimlerini kapatın. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ters çevirip kaplardan çıkarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA