Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli kıymalı börek

Unu, mayayı ve tuzu harmanlayın. Yağı ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Kıymayı tereyağında kavurun, ezilmiş patatesi, cevizi ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamurları açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Kol böreği gibi sarıp tepsinin ortasından başlayıp sara sara dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ İçi için:
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 su bardağı kıyılmış ceviz

Fırında peynirli kabak


Unu ve yağı ayrı ayrı kaplara koyun, baharatları ekleyerek karıştırın. Kabakları kabuklarıyla halka halka doğrayın, önce baharatlı yağa, sonra da una bulayıp fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine peynir rendesini serpip sıcak servis yapın.

MALZEMELER

3 adet orta boy kabak
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr. rendelenmiş peynir
2 çorba kaşığı pul biber
Tuz, karabiber, kekik

Tuzlu muffin


Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edin. Sütü ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.

MALZEMELER

4.5 bardak un
5 kaşık şeker
2 paket kabartma tozu
2 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış zeytin
200 gram beyaz peynir
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA