Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karışık ezme

Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyun ve mutfak robotundan geçirin. Üzerine su ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ezilmiş sarımsak, salça, kimyon ve pul biberi katıp harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine nar ekşisi gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER


2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
5 adet yeşil dolmalık biber
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, pul biber

BALLI KURABİYE


Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun, toz bademi ekleyip karıştırın. Hamuru açıp yuvarlak şekiller veri. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine balı ve kayısı reçelini sürüp soğumaya bırakın.

MALZEMELER


100 gr. toz badem
2 su bardağı un
2 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

ÜZERİ İÇİN:

5 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı kayısı reçeli

KURU KÖFTE

Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsam, ufalanmış ekmek içi ve baharatları yoğurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil vererek 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Köfteleri kızgın yağda ya da ızgarada pişirerek servis yapın. Servis tabağına alın.

MALZEMELER


500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz. karabiber, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA