Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı yaprak sarma

Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını beş dakika haşlayıp süzün. Yemeklik doğranmış soğanı iki çorba kaşığı tereyağında kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz ve dereotuna bir su bardağı sıcak suyu ekleyip ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıkıp iki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.

MALZEMELER


1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan 3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

EKMEKLİ PUDİNG

Süt, kakao ve şekeri kaynatın. Az su ile açılmış nişastayı ekleyip, karıştırıp ocaktan alın. Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırarak biraz soğutun. Kaselerin içine ekmeği koyup üzerine puding ilave edin ve soğumaya bırakın.

MALZEMELER


4 adet küçük top ekmek
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

PİDELİ ET SOTE

Pideyi iri küp şeklinde doğrayın. Bir fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kadar kızartın. Eti, hiç su eklemeden, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı piyazlık doğrayın. Sivri biberi kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı dövün. Etin üzerine soğanı ilave edip bir-iki dakika kavurun. Sivri biber, sarımsak, domates, tuz, karabiber ve pul biberi katın. İki dakika daha kavurup sıcak suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak servis yapın.

MALZEMELER


1 adet pide
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
6 adet sivri biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA