Bulguru, sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerine unu, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp avuç içinde köfteler yapıp ortasına bastırın ve kaynayan tuzlu suda haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber, nane ve sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı un
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Nane
ISPANAKLI FIRIN PATATES
Haşlanmış ıspanak yapraklarını sıkıp irice doğrayın. Doğranmış patatesleri tuzlu suda haşlayın. Yağlanmış fırın kabının ortasına doğranmış domates ve dilimlenmiş dil peynirini yerleştirin. Etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kabın dış kenarına döşeyin. Baharat ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip pişirin.
MALZEMELER
750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz, karabiber
KAYISILI DONDURMA KUPLARI
Süt, yumurta sarısı ve unu, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebiye ekleyin, mikserle çırpın. Karışımı soğuyunca kuplara paylaştırıp üzerine dondurmayı koyun. Üzerine dilimlenmiş kayısıları koyarak servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 paket kremşanti
8 adet kayısı