Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu bulgur köftesi

Bulguru, sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerine unu, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp avuç içinde köfteler yapıp ortasına bastırın ve kaynayan tuzlu suda haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber, nane ve sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapın.

MALZEMELER


1.5 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı un
Tuz

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Nane

ISPANAKLI FIRIN PATATES


Haşlanmış ıspanak yapraklarını sıkıp irice doğrayın. Doğranmış patatesleri tuzlu suda haşlayın. Yağlanmış fırın kabının ortasına doğranmış domates ve dilimlenmiş dil peynirini yerleştirin. Etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kabın dış kenarına döşeyin. Baharat ve rendelenmiş kaşar peyniri serpip pişirin.

MALZEMELER


750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz, karabiber

KAYISILI DONDURMA KUPLARI


Süt, yumurta sarısı ve unu, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ekleyip karıştırın. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp muhallebiye ekleyin, mikserle çırpın. Karışımı soğuyunca kuplara paylaştırıp üzerine dondurmayı koyun. Üzerine dilimlenmiş kayısıları koyarak servis yapın.

MALZEMELER


2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 paket kremşanti
8 adet kayısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA