Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup iri iri doğrayın, etlere ekleyin. Üzerine rendelenmiş domatesi, küçük küçük kesilmiş havuç ve patatesi, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanı, kıyılmış sarımsağı, iri iri doğranmış sivri biberi, zeytinyağını ve tuzu ilave edin. Kendi suyuyla pişmeye bırakın.
MALZEMELER
400 gr. kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
1'er adet domates, havuç, patates, soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
5 sivri biber
MİNİ LAHMACUN
Kıyma, rendelenmiş domates ve soğan, ince ince kıyılmış sivri biber ve dövülmüş sarımsağı yoğurup iç harcını hazırlayın. Lavaş ekmeklerinden dilediğiniz büyüklükte yuvarlaklar kesin. Hazırladığınız iç harcı üzerlerine paylaştırın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet lavaş ekmeği
1 adet soğan
3 adet domates
250 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yaprak maydanoz
MISIR UNLU SALATA
Tenceredeki su kaynama noktasına gelince üzerine mısır ununu yavaşça döküp karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca içine tereyağını ve rendelenmiş peyniri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Ayrı bir yerde doğranmış ıspanakları zeytinyağında sote edip mısırlı karışımın yanına yerleştirin. Haşlanmış yumurtaları üzerine yerleştirin.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
500 gr. ıspanak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet yumurta
100 gr. kaşar peyniri rendesi