Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü domates çorbası

3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 paket domates püresi
2 adet domates
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 paket krema
Tuz, karabiber
Unu, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine domates püresini ve rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurun. Süt ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yeşil mercimek, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika pişirin. Kremayı ekleyip bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
Patlıcan tava
200 gr. kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı yağ
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivri biber
5 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kuşbaşı etleri tencerede çevirerek kavurun. Etler suyunu çekince, yağ ve salçayı ekleyin. Üzerine küp doğranmış, tuzlu suda bekletilmiş patlıcanları koyun. Domates ve biberleri küp biçiminde doğrayın. Sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip servis yapın.

Fasulye salatası
1/2 kg. taze fasulye
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı beyaz peynir
1 soğan
2 domates
2 sivri biber
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeleri 30 dakika kısık ateşte pişirin. Temizlenmiş taze fasulyeleri az tuzlu suda yumuşayana dek haşlayın. Süzdükten sonra salata tabağına aktarın. Kuru fasulye, beyaz peynir, küçük kesilmiş soğan, sivri biber ve domates ekleyin. Son olarak üzerine sirke ve sıvı yağı ilave edin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA