Makarnayı haşlayıp süzün. Kornişon turşuyu ve taze soğanı doğrayıp soğuyan makarnaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Yoğurt ve mayonezi de katıp iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini dilimlenmiş yumurta, rendelenmiş salatalık, doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır, maydanoz ve naneyle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı makarna
1 su bardağı mısır
1 kase kornişon turşu
1/2 demet taze soğan
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
Bademli börek
Üç adet baklava yufkasını, aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun, kıyılmış bademi ekleyip karıştırın. Harcın bir kısmını yufkanın üzerine serpin, oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine burgu şeklinde dizin. Kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürün.
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış badem
200 gr. kıyma
2 adet soğan
Tuz
Domates soslu patates
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yumurta, un, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip hamur yapın. Ufak şekiller verin, kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın. Domates ve sarımsağı tereyağında pişirip patateslerin üzerine gezdirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
5 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı