Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Günbatımı salatası

Makarnayı haşlayıp süzün. Kornişon turşuyu ve taze soğanı doğrayıp soğuyan makarnaya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Yoğurt ve mayonezi de katıp iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini dilimlenmiş yumurta, rendelenmiş salatalık, doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır, maydanoz ve naneyle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı makarna
1 su bardağı mısır
1 kase kornişon turşu
1/2 demet taze soğan
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 tutam maydanoz
1 tutam nane

Bademli börek


Üç adet baklava yufkasını, aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Doğranmış soğanı ve kıymayı kavurun, kıyılmış bademi ekleyip karıştırın. Harcın bir kısmını yufkanın üzerine serpin, oklavaya sarıp biraz büzdürerek oklavayı içinden çıkartın. Fırın tepsisine burgu şeklinde dizin. Kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine tereyağı sürün.

MALZEMELER

12 adet baklava yufkası
3 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kıyılmış badem
200 gr. kıyma
2 adet soğan
Tuz

Domates soslu patates


Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yumurta, un, tuz ve kıyılmış maydanoz ekleyip hamur yapın. Ufak şekiller verin, kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın. Domates ve sarımsağı tereyağında pişirip patateslerin üzerine gezdirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

5 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA