Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çöp kebabı

Etleri kuşbaşı doğrayıp pişirin. Üzerine yağı, soğanı ve salçayı ekleyip kavurun. Bir su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin. İri doğranmış patlıcanı ve biberi yağda kızartın. Domatesleri de dilimleyin. Etleri, patlıcan ve biberleri sırayla şişlere dizin. Şişleri fırın tepsisine dizin. Etin suyuna unu koyup bir taşım kaynatın ve şişlerin üzerine dökün. Fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

250 gr. kuzu şişlik et
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
2 adet patlıcan
Sosu için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı karabiber, kekik
1 çay kaşığı tuz

Çikolatalı kıtır tatlı


Yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve unu özleşene dek yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açıp bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin. Parça çikolata ve cevizi karıştırın. Yuvarlakların yarısına çikolatalı karışımdan koyun, diğer hamurları üzerlerine kapatın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı parça çikolata
1/2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

Beşamel soslu domates


Domatesleri ikiye bölüp içlerini oyun. Tencerede tereyağını ve unu kavurup üzerine sütü ekleyin ve pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış taze soğan, maydanoz ve domates içleriyle harmanlayın. Harcı domateslere doldurup üzerlerine kaşar peyniri serpin ve 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
4 dal maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA