Un, maya, yoğurt ve tuzun üzerine ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Hamurun üzerine bir dilim domates, bir dilim peynir dizin. Soğanı piyazlık doğrayıp üzerine serpiştirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
3 adet domates
2 top mozzarella peyniri
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
TAVUK KAVURMA
Büyük bir tavanın içine irice doğranmış tavuk etlerini ve sıvı yağı koyup beş dakika kavurun. Üzerine yine iri doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip karıştırmaya devam edin. İri parçalara bölünmüş soğan ve sarımsakları tavaya ekleyin. Beş dakika kadar kavurup üzerine soya sosunu ve şekeri ekleyin.
MALZEMELER
400 gr. tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
6 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı şeker
KEPEK UNLU KURABİYE
Sıvı yağ ve tereyağını ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra parça çikolataya bulayın. Fırın tepsisine dizip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı kepekli un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 çay bardağı damla çikolata