Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı kek

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
400 gr. ıspanak yaprağı
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Ispanak yapraklarını zeytinyağı ile birlikte robottan geçirip yumurtalı şekerli karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Harcı, yağlanıp unlanmış kalıba dökün. 190 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.

Cevizli elma salatası
6 adet elma
2 fincan kuzu ıspanak
2 tutam hindiba
1 fincan ceviz
200 gr. peynir
Salata sosu:
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
Tuz, karabiber
Nar ekşisi, sirke, hardal, bal, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çırpın. Elmaları kabuklarını soymadan küp küp doğrayın, ıspanak ve hindibayı ince ince kıyın. Elma, ıspanak, hindiba, dövülmüş ceviz ve ufalanmış peyniri karıştırın. Üzerine sosu döküp harmanlayarak servis yapın.

Tavuk beyti
500 gr. tavuk göğüs eti
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salça
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Tavuk etini robotta kıyma haline getirin. Üzerine dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, biber salçası ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan üç parmak eninde uzun köfteler yapın. Bir bıçağın ucu ile köftelerin tam ortasından boşluk oluşturacak şekilde batırıp çekin. Tavaya biraz yağ koyup köftelerin iki yüzünü de beş dakika pişirin. Sonra servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA