Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mercimekli pilav

2 su bardağı az haşlanmış yeşil mercimek
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon
Az haşlanmış yeşil mercimeği, üzerine iki su bardağı su koyarak kaynatın. Yumuşayınca bulguru ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Mercimek ve bulgur pişince soğanı içine ekleyip karıştırın. Demlendikten sonra servis yapın.

Karnıyarık
4 adet patlıcan
350 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet domates
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet sivri biber
Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Soğanı yağda kavurun, kıymayı ilave edin. Rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak, doğranmış biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyip soteleyin. Patlıcanların içlerini açıp harcı paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip hiç su koymadan kendi suyu ile pişirin.


Üzümlü peksimet

1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Zeytinyağı, üzüm ve toz şekeri, üzerine yarım su bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ilınınca içine yoğurt, irmik, un ve tarçını ilave edip karıştırın. Boza kıvamından biraz daha koyu olan bu karışımı tepsiye dökün, dilimler halinde kesin. 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA