Türkiye'nin en iyi haber sitesi

2 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
150 gr. kemiksiz hindi eti
4 su bardağı su
3 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Tereyağını eritip şehriyeyi kavurun. Unu ilave edip bir-iki kez karıştırın. Salçayı, ince doğranmış hindi etini ve suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayarak servis yapın.

Sebze kızartması
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
Kızartma harcı için:
1 şişe soda
5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı mısır unu
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Sebzeleri, sebze soyacağı ile ince şeritler halinde kesin. Harcı yapmak için soda, un, yumurta, mısır unu, tuz ve karabiberi çırpın. Sebzeleri bu harca bulayıp kızgın yağda kızartın. Dilerseniz taze fasulyeyi haşlayarak aynı yöntemle kızartabilirsiniz. Pazı ve ıspanakları aynı yöntemle kızartmanız mümkün.

Su muhallebisi
1 litre süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı gülsuyu
1 su bardağı pudra şekeri
Bir tencerenin içine unu, şekeri ve nişastayı koyup biraz suyla eriterek pürüzsüz hale getirin. Daha sonra tencereye sütün tamamını ilave edip karıştırın. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir tepsiye döktüğünüz muhallebiyi bir gece dolapta bekletin. Dilim dilim kestikten sonra üzerine gülsuyu dökün. Son olarak pudra şekeri serperek ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN