Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hardallı kurabiye

Tüm malzemeyi yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın ve kalıpla şekiller çıkarın. Üzerine çörekotu ile rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı un
Tuz

Sosyete mantısı
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verip çörekotu serpin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. 200 derece fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış nane ve kırmızı biber dökün.

MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt l 1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1'er çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
Tuz, çörekotu

Mantar pane


Yumurtaları çırpın. Dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın, mantarları bu karışımla ovun. Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra kızartın. Kaşar peynirini küp küp kesip sıvı yağ ve pul bibere bulayın. Domatesi dilimleyin. Çöp şişlere arzunuza göre mantar, kaşar peyniri ve domates dizerek servis yapın.

MALZEMELER

10 adet mantar
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 diş sarımsak
150 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ l 2 adet domates
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA