Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır unlu hamsi

500 gr. hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Hamsiyi ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mısır unu, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Kağıt havlu ile kuruladığınız balığı bu karışımın içine katın ve tüm malzemeyi karıştırın. Tavaya tereyağını koyun, balıkları uçları ortada birleşecek şekilde yan yana dizin, kalan balıkları aynı şekilde üzerine dizin. Arkalı önlü kızartın.

Havuçlu ıhlamurlu kek
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su barağı süt
2 adet havuç
1 çay bardağı parça çikolata
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ıhlamur çayı
Yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Havuçları rendeleyip ilave edin. Ilık ıhlamuru da ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın, üzerine çikolata dökün. Fırında pişirin.

Kereviz salatası
1 adet kıvırcık marul
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet haşlanmış pancar
3 adet haşlanmış kereviz
1/2 kalıp beyaz peynir
2 adet sarımsak
Zeytinyağı
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA