Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı mandalinalı muhallebi

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı mandalina suyu
Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve mandalina suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Kremalı tavuklu makarna
400 gr. tavuk göğüs eti
1 adet soğan
150 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Makarnayı haşlayıp süzün. Etleri yağsız tavada kızartın. Tavaya doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup pişirin. Tavuk etini ekleyin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Makarnayla karıştırın.

Terbiyeli sebze çorbası
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, kereviz, soğan
1 su bardağı tel şehriye
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 adet limonun suyu
Tuz
Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blender'dan geçirip tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpıp hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA