Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Damla çikolatalı kurabiye

1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı damla çikolata
2-3 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
Bir kapta yumurta, yoğurt, toz şeker, un, margarin ve kabartma tozunu karıştırın. Hamuru iyice yoğurduktan sonra damla çikolata ve fındığı ilave edip tekrar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Mantarlı spagetti
1/2 paket spagetti
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. mantar
1/2 demet maydanoz
Tuz, pul biber, karabiber
Spagettiyi haşlayın. Yağları bir tavaya alıp üzerine dilimlenmiş mantarı ekleyin. 10 dakika pişirip bezelyeyi ilave edin. Maydanoz ve baharatları ekleyip beş dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alın. Mantarlı karışımı üzerine dökün.

Yoğurtlu sıkma köfte
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber Sosu için:
3 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1.5 su bardağı süzme yoğurt
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurup çiğ köfte yapar gibi elinizle sıkın. Üzerine yağ sürüp 190 derece fırında pişirin. Rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsağı zeytinyağında pişirin. Köftelerin üzerine sosu ve yoğurdu dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA