Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tart

10 çorba kaşığı un, margarin, yumurta ve yoğurdu yoğurup yarım saat dinlendirin. Kalan unu bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırarak pişirin. Başka bir tencerede bir kaşık yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ekleyip suyunu çekene dek pişirin. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine ıspanaklı harcı döşeyip rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


12 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. ıspanak
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber

DEREOTLU CİĞER

Ciğeri yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarımsak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


1 adet ciğer
2-3 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

BUĞDAYLI SÜTLÜ ÇORBA

Buğdayları akşamdan 10 dakika kadar haşlayın, üzerine bir su bardağı soğuk su koyup bekletin. Şişen buğdayın üzerine su koyup 35 dakika pişirin. Tereyağını ve soğanı kavurun. Sonra nohutla karıştırarak buğdaya ilave edip pişirmeye davam edin. Süt ve yoğurdu çırpıp tencereye ilave edin. Beş dakika daha beraber kaynatın.

MALZEMELER


1'er su bardağı haşlanmış nohut ve buğday
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
3 dal taze nane
4 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA