Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu börek

Yoğurt, eritilmiş tereyağı ve baharatları karıştırın. İçine şerit halinde kesilmiş tavuk etlerini ekleyin ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yufkaları şeritler halinde kesin. Üzerini tavukları beklettiğiniz yoğurtlu karışımla ıslatın. Tavukları da üzerine koyup muska şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZE MELER

4 adet yufka
1/2 kilo yoğurt
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kımızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. tavuk göğüs eti
1 yumurta sarısı

Kedi dili pasta


Reçel ve suyu karıştırın, bisküvilerin üzerine fırçayla sürün. Derin yuvarlak bir kabı yağlayın. Bisküvileri kabın etrafına dizin. Kabın her tarafını bisküvilerle kaplayıp ortasındaki boşluğa gofret parçalarıyla karıştırılmış hafif erimiş dondurmayı yerleştirin. Buzlukta bir-iki saat bekletin. Sonrasında tabağa ters çevirerek çıkarın. Ters çevirdiğiniz şekilde servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı reçel
1 su bardağı su
30 adet kedi dili bisküvi İçi için:
1/2 kg. dondurma
4 adet çikolatalı gofret

Pastırmalı ıspanaklı kuş yuvası


Ispanak yapraklarını irice doğrayın. Kırmızı soğanı ve taze soğanı da doğrayıp üzerine ekleyin, zeytinyağında biraz soteleyin. Pastırmaları tavada bir-iki kez çevirip pişirin. Üzerine doğranmış ıspanaklı karışımı dökün, yumurtaları tek tek kırın. Üzerine kapak kapatın ve hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. ıspanak yaprağı
1 adet kırmızı soğan
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
100 gr. pastırma
3 dal taze soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA