Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Rosto

750 gr. kontrfile
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
5-6 su bardağı su veya et suyu
Tuz, karabiber
1 demet maydanoz sapı
Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa tereyağı ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı, havucu ve salçayı koyup biraz kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyup maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.

Fırında erişte
1/2 paket erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çorba kaşığı hardal
Tuz
Erişteyi haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı tereyağı kavurun. Üzerine unu ilave edip iki dakika kavurun. Ardından yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın. Erişteyi; sütlü karışım, kaşar peynirinin yarısı, tuz ve hardalla karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Üzerine kalan peyniri koyup pişirin.

Kaymaklı ayva tatlısı
4 adet ayva
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 karanfil
1 adet limon
100 gr. kaymak
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Ardından çekirdekli kısmı temizleyin. Ayvaları tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine tencerede kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA