Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli ekmek

1'er adet kabak, pırasa, havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu l1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber, pul biber
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Pastırmalı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
5 dilim pastırma
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine salçayı ve suyu da ekleyip sürekli karıştırarak tarhanayla kaynatın. Beş dakika kadar pişince ocaktan alın. Pastırmaları ince ince kıyıp tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine pastırmaları koyarak servis yapın

Pekmezli pasta
1 çay bardağı pekmez
1 adet hazır pasta keki
1.5 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık
Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için pekmez, Hindistan cevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve dövülmüş fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA