Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu kereviz

Kerevizleri halka halka doğrayıp limonlu suda 10 dakika haşlayın. Tavukları iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Kerevizleri süzün. Kalan yağa küp doğramış ekmek dilimlerini ve sütü ekleyin. Ekmekleri tahta bir kaşıkla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mayonez, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Yağlanmış tepsiye bir sıra kereviz, bir sıra tavuk şeklinde dizin. En üste sütlü harcı gezdirin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER


4 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
1 limonun suyu
5 çorba kaşığı tereyağı
3 dilim kabukları alınmış ekmek
2 su bardağı süt
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı mayonez
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

İrmik, süt ve toz şekeri karıştırın. Vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirerek kalıplara dökün. Bir gece dolapta bekletin ve kalıplardan çıkartın. Çikolatayı benmari usulü eritip tatlılara paylaştırın. Üzerlerini Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 paket vanilya

Üzeri için:
80 gr. bitter çikolata
1/2 çay bardağı kıyılmış Antep fıstığı

KURU SEBZE SOTESİ

Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak eninde doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine kabak ve biberi ilave edin. 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin. Zeytinyağında yaktığınız pul biberle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


10 adet dolmalık kuru kabak
10 adet dolmalık kuru biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA