Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çökertme kebabı

Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartın. Kıyılmış biberleri yağda kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun, baharatları ekleyin. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste etleri koyarak servis yapın.

MALZ EMELER

1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
200 gr. bonfile
2 adet patates
Kekik, tuz, karabiber

Kolay pizza


Ekmek hamuru, süt, zeytinyağı ve rendelenmiş soğanı, hamur özleşene kadar yoğurup 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp elinizle yuvarlak ve kalın bir pizza olacak şekilde hazırlayıp 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine rendelenmiş domates sürün ve arzu ettiğiniz malzemeleri hamurun üstüne dizin. En üste rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin.

MALZ EMELER

2 adet ekmek hamuru
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
100 gr. kaşar peyniri

Çikolatalı kurabiye


Yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine tereyağını ekleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp karıştırın. Kulak memesi hamur elde edene kadar un ekleyin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün, tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin.

MALZ EMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA